De omgeving

De direkte omgeving leent zich bij uitstek voor het maken van (grensoverschrijdende) wandelingen en fietstochten.

 Zowel de Grafschaft Bentheim (DE) en het Emsland (DE), als ook de regio langs de Duits-Nederlandse grens bieden uiteenlopende routes omgeven door uitgestrekte natuur.
De Grafschafter Spurensuche biedt meer dan 320 km bewegwijzerde wandelpaden door de provincie Niedersaksen. Of wandel op het grensoverschrijdende Podagristenpad in de sporen van de Podagristen (een soort pelgrimstocht).

  Met het knooppuntensysteem zijn er volop mogelijkheden voor diverse, afwisselende fietstochten. Een suggestie is Fietsroute 9 (43 km), Fietsroute 15 (32 km) of grensoverschrijdende Fietsroute 16 (56 km), deze routes zijn al aangegeven en starten in de buurt. Wilt u zelf uw eigen route samenstellen, dan kan dat natuurlijk ook: Fietskaart Niedergrafschaft (Osterwald) en Fietskaart Obergrafschaft en Nordhorn

Activiteiten in de omgeving:

  • Activiteiten in de omgeving (DE): aardoliemuseum Osterwald, windmolen Veldhausen, watermolen Lage. Waterstad Nordhorn: het stadpark, het scheepvaartmuseum, klooster Frenswegen, de Vechtesee en de dierentuin. Kasteel Bad Bentheim, het Bentheimer zandsteenmuseum, het Emsland Veenmuseum in Geeste, Bronzezeithof in Uelsen, het geologische openluchtmuseum in Gildehaus, Stift Wietmarschen, zoutgrot Wietmarschen, belevenispark Emsflower, Internationaal Natuurpark Bourtanger Moor-Bargerveen 
  • Activiteiten over de grens (NL): kasteel Singraven en watermolen in Denekamp, het authentieke kunststadje Ootmarsum, fietsen en wandelen vlak over de grens in het Overijsselse Twente. Twente staat bekend om haar prachtige boerderijen, met houtwallen omzoomde akkers en uitgestrekte bossen.

Waar kun je lekker eten?

Een paar suggesties in Neuenhaus (5 km): 

  • Pizzeria Ristorante da Nando - eenvoudige Italiaanse keuken - Kirchstraße 2/ 05941-2059681 
  • Bistro Augenblick - Eetcafé - Hauptstraße 66 / 05941-7199633 

Lage (8,5 km):

  • Malle Mühle - gezellige Stube met Nederlands/Duitse kleine kaart - bij de watermolen

Nordhorn (10 km): 

Wietmarschen (10 km):

Nog meer restaurants zijn te vinden in Uelsen, maar ook vlak over de grens in Ootmarsum...